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1. Question:  For the Technical Volume it says the page limitation is 30 pages. Does that number 

include course curriculum? 

 

a. Answer:  As specified in the table incorporated into provision 3.7 (Proposal Preparation 

– General Instructions, GSFC 52.215-201) (b) (1)), the Technical Volume is limited to 30 

pages.  Offerors are reminded that pages submitted in excess of the limitations specified 

will not be evaluated (see paragraph 5 of the same provision).  The Technical Volume 

should only include information specifically requested in the solicitation.  The page 

limitation ensures that offers are as brief as possible, concentrating on substantive 

information essential for proper evaluation.  As described in provision 3.10 (Required 

Information to be Provided by Offeror, second paragraph under Technical Approach), 

the Technical Volume must only “summarize the content of the courses being offered 

and clearly identify how the training courses satisfy Federal Aviation Regulations and 

applicable FAA requirements”.  Course curriculum, abbreviated or otherwise, is not 

specifically required.      

 

  


