Q.1. Will you be providing workload data as an attachment to the RFP as there is very little in the RFP to develop staffing?
Answer to Q.1. :  Historical Workload Analysis is now available in the Bidder’s Library located at http://www.hq.nasa.gov/HOSS.
Q.2. Will you be providing a current list of job titles and total number of FTE's?

Answer to Q.2.:  No.  

Q.3.  Who is the incumbent and what is the total cost to date?

Answer to Q.3.:  The incumbent contractor is World Technical Services Inc. (WTSI).  The total estimated cost plus award fee is $18,493,701.75 (5 years).
Q.4. Will the site visit be more than a bus windshield tour?  Will we be able to get off and tour each work area or not?
Answer to Q.4.:  Site Visits were held on September 20, 2001 and September 21, 2011 as specified in the RFP. 
Q.5. When can we expect the workload data for the various functional areas of the PWS?
Answer to Q.5.:  See response to Q.1.  

Q.6. Based on the monthly reporting requirements in each area, there should be ample workload data available.

Answer to Q.6.:  See response to Q.1.

Q.7. Is there an incumbent? If so, please provide their name, disclose whether they are qualified to bid on this solicitation, and provide the value and length of performance period of the contract performance period (for the most recent contract performance period).

Answer to Q.7.:  See response to Q.3. 

 
Q.8. What is the applicable wage determination currently used. Is it different from the proposed wage determination?

Answer to Q.8.:  Current contract contains Wage Determination 2005-2103, Revision 6 

Q.9  What clearance level do the Executive Drivers currently have?
Answer to Q.9.:  Currently, the Executive Drivers have a Top Secret Clearance.

Q.10.  What is the clearance requirement for the current contract?

Answer to Q.10.: The clearance requirement for the current contract is a Top Secret Clearance.

Q.11.  Section H.6 refers to a “Project Manager.” Please clarify whether this term is used interchangeably with the term “Program Manager.”

Answer to Q.11.:  Yes, the terms “Project Manager”  and “Program Manager” are used interchangeably.

Q.12.  Can the Government clarify the difference between the “Government Property Management Information,” which is due with the Offer Volume, and the “Property Management System,” which is due with the Mission Suitability Volume?

Answer to Q.12.:  Different and specific information is required and identified under the Offer Volume and the Mission Suitability Volume.

Q.13.  In light of the directed subcontract, does the Technical Approach still require a written approach to section 9.0, Custodial Services?
Answer to Q.13.:  Section M. 5, (1) Mission Suitability, Technical Approach, does not include custodial as one of the critical elements of the SOW.  Therefore, a written technical approach for custodial services is not required. 

Q.14.  Is Attachment J included in the page-limited portion of the proposal?

Answer to Q.14.:  Yes, Attachment J is included in the page limitation for the Mission Suitability volume.

Q.15.  Is the Property Management System included in the page-limited portion of the proposal?

Answer to Q.15.:  Property Management System information is included in the page limitation for the Mission Suitability Volume.

Q.16.  What is the average seniority of the incumbent workforce?
Answer to Q.16.:  This information is not known by the government.

Q.17. Can you use the past performance of your subcontracotrs’?

Answer to Q.17.:  As stated in Section L.19, (a),  Prime Offerors shall furnish the information requested below for all of your most recent contracts (completed and ongoing) for similar efforts with a minimum average annual cost/fee incurred of $500,000 that your company has had within the last 3 years of the RFP release date.   Indicate which contracts are most related (i.e. similar in size, content, and/or complexity) and how they are related to the proposed effort, as well as which contracts were performed by the division of your company (if applicable) that will perform the proposed contract/subcontract.

A proposed significant subcontractor for this procurement is defined as any proposed subcontractor that is estimated to meet/exceed an average annual cost/fee of $500,000.  Note, the definition of significant subcontractor for the past performance evaluation may be different than for the cost evaluation.  The offeror shall provide the information requested below for any significant subcontractor(s) for those similar efforts within the last 3 years of the RFP release date with a minimum average annual cost/fee incurred of at least 10% of the estimated average annual dollar value of the proposed significant subcontract.  

Q.18. Will the NISH be a part of the contract or will they be separate?

Answer to Q.18.:  See Section C.2 of the RFP.  The contractor will be required to enter into a Firm Fixed Price (FFP) subcontract with MVLE.

Q.19. Who is the incumbent contractor?  Are they eligible to bid?

Answer to Q.19.:  See response to Q.3.

Q.20. What is the Total number of FTE’s?

Answer to Q.20.:  See response to Q.2.

Q.21. Will you provide workload for each task area for 09, 10, and 11 years or  projected for the award years.
Answer to Q.21.:  See response to Q.2.
Q.22. What are the number of current employees?

Answer to Q.22.:  This information is not known by the government.   
Q.23. Who is the incumbent?  What is the Current Contract #?  What is the current contract value?

Answer to Q.23.: See response to Q.3.  

Q.24.  Is it the contractor’s responsibility to deliver mail?
Answer to Q.24.:  Yes
Q.25. What type of calls does the Help Desk Take?

Answer to Q.25.:  The facilities help desk takes registration and services requests for  audio visual support, building services, conference scheduling, custodial services, and mover services.
Q.26. Reference: Page 6, C.2 Government Directed Subcontract

1. The prime contractor is typically responsible for the overall performance under the contract, including subcontractor performance. Will the Government expect the prime contractor to manage the overall performance of MVLE (custodial services)?

Answer to Q.26.:  Yes, See response to Q.20.

Q.27.  Please clarify the information under this section that indicates “*The technical performance incentives do not apply to custodial services.*  Does this mean the MVLE performance will not add to/detract from the other performance elements?

Answer to Q.27.:  Yes

Q.28.  Reference: Page 79, (b)

1. The second paragraph states the Past Performance Questionnaires are to be submitted no later than the closing date and time for submission of proposal as indicated in the SF33, block 9.

2. Exhibit 2, Past Performance Questionnaire indicates the PPQ is to be submitted no later than September 27, 2011. (Reference page 1, lower left corner of the page)

3. Which submission date is correct?

Answer to Q.28.:  Please see Amendment 2.

Q.29. What are the current job titles?
Answer to Q.29.:  The government will not be providing this information.

