Question and Answer on 
RFP NNG10EK29R for the MMS Project’s Axial Thrusters
 

Question #1:  Please provide clarifications to the MMS Specification for the following items:

Voltages are in apparent conflict with the Specification:   
Paragraph 4.1.7.3:  Each valve heater element shall consume less than 1.5 W (+/-5%) of power at 28 vdc.

Paragraph 4.2.3.3:  The valve heater for the axial thruster shall have a peak (instantaneous) power consumption of a total of 1.5 W at 34 vdc.

Paragraph 4.1.7.6:  Each catalyst bed shall have a primary and redundant heater with a power of less than 5.0 W at 28 vdc.

Paragraph 4.2.3.2:  The catalyst bed heater(s) for the axial thruster shall have a peak (instantaneous) power consumption of less than or equal to 5.0 W total at 34 vdc.

Answer #1:   The power should be specified at 28 VDC.  Please use the specifications in Para. 4.1.7.3 and 4.1.7.6.  

Question #2:  Please provide clarifications to the MMS Specification for the following items:

Positioning of the nozzle with respect to the thruster can be interpreted two ways.    Figure 5.1 appears to show a nozzle exit plane at 90 degrees with respect to the body of the valve and the catalyst bed centerline but 5.6.1.1 (Thruster Alignment) says that the axial thrust vector shall be perpendicular to the mounting surface of the thruster to within .31 deg.

Please clarify:

1. The baseline voltage at which the power is specified.
2. Whether the thruster nozzle shall be axial or at a right angle with respect to the centerline of the valve/catalyst bed assembly.
Answer #2:  The thruster nozzle shall be at a right angle with respect to the valve assembly centerline.  Item 5.6.1.1 should read: “The axial thruster thrust vector shall be parallel to the mounting surface of the thruster to within 0.31 degrees, before and after environment testing.”
Question #3:  We request an additional week in which to complete our proposal in order to select and price the appropriately sized heaters and select and price appropriately positioned nozzles.
Answer #3:   Due to schedule constraints at NASA, we cannot provide for an extension to the proposal due date at this time.

