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Questions & Responses

February 7, 2007

1) Question: Change the evaluation criteria in Section M to reflect less weight or importance being placed upon the Basis of Estimate (BOE) or eliminate the requirement for a BOE in its entirety.

Response: The Basis of Estimate (BOE) is not part of the Mission Suitability evaluation, and therefore is not weighted. As defined in Section L.12, "the BOEs are for the Representative Task Orders only.  Each RTO cost proposal shall include a separate BOE section.  The offerors shall give the Government insight into the cost estimating thought processes and methodologies used by the offeror in estimating the quantities of labor hours/costs, other direct costs, etc. required for successful performance of each RTO. Emphasis should be placed on a description of the cost estimating processes and methodologies themselves, and how these relate to the technical approach described in the proposal."

The BOE requirement will not be eliminated from the RFP.

2) Question: We believe your agency should recognize the requirements of the Service Contract Act and to issue an Area Wage Determination accordingly.
Response: Amendment I incorporates Wage Determination 2005-2103, dated February 6, 2007.
3) Question: We also request that a Collective Bargaining Agreement be provided if one exist or in absence of a union a clear statement that no union exist to represent the personnel currently employed under the current contract.
Response: A CBA does not exist under the current contract.

      4)   When NASA asks for the technical approach for the specific requirement, because of the 
correlation between the SOW and the RTO, this is a repetition of the information already 
asked for under paragraph L.11.3 (a) "Statement of Work Compliance."  Does NASA 
want this information repeated again under the RTO-1 technical approach, or will NASA 
accept references to the previous data?

Response:  Information does not have to be repeated.  References are acceptable.

      5)   In effect a WBS of the RTO-1 requirement would require a WBS of the Attachment A 

SOW, that if done properly down to the lowest level to reflect a five year effort would take 

tens of pages.  Please clarify. 
Response:  Amendment 5 revised the period of performance of RTO-1 to (24) twenty-four months and Amendment 6 revised the WBS to " WBS Level 2". 

      6)   If an offeor exceeds $10M non-compliant with the ceiling requirement in paragraph B2 of 

            the RFP? Should an explanation be included under the Deviations and Exceptions part of

            the Cost Volume?

            Response:  The offeror will not be non-compliant.  An explanation should be 
            included under the Deviations and Exceptions part of the Cost Volume.
