STARSS RFP -  NNL06134382R 

Questions and Answers 

May 11, 2006 


The following questions and answers are hereby provided:

Q1.
Why was the final RFP posted twice?

A1.
The initial RFP was replace with a new posting (on the same day, approx. one hour after the initial posting) to remove a minor deletion in track changes in Exhibit D, Contract Documentation Requirements, page 3 of 8, and add the Solicitation Cover Sheet, Form P-287.  The IT Security Implementation Plan was deleted as a requirement from the final RFP and was erroneously left in the final word document, in track changes.  No changes, other than the removal of the track changes deletion and the inclusion of the solicitation cover sheet (Form P-287), were made in the second posting of the final RFP. 
Q2.
1. In Section L.9 DETERMINATION OF COMPENSATION REASONABLENESS paragraph (d) you state that “The offeror shall require that all service subcontractors (1) with proposed cost reimbursement or non-competitive fixed-price type subcontracts having a total potential value in excess of $500,000 and (2) the cumulative values of all of their service subcontracts under the proposed prime contract in excess of ten percent of the prime contract’s total potential value, provide as part of their proposals the information identified in (a) through (c) of this provision.”  In section L.12.B.2 under Personnel Management, you removed the statement “Pursuant to L.9, the offeror shall submit the subcontractor compensation plans for subcontracts over $500,000.”  And in Section M.3.A.2 under Personnel Management, you removed the statement “The Government will evaluate the proposed individual compensation plans of potential subcontractors over $500,000.”

Is it your intention that proposed subcontractors having total potential value over $500,000 with more than ten percent of the proposed potential contract value submit a Total Compensation Plan with the information requested in Section L.9 paragraphs (a) through (c)?  If so, should they submit these plans separately from the proposed prime’s proposal directly to the Government?

A2.  Yes, in accordance with L.9, DETERMINATION OF COMPENSATION REASONABLENESS (NFS 1852.231-71) (MARCH         1994), paragraph (d), “The offeror shall require all service subcontractors (1) with proposed cost reimbursement or non-competitive fixed-price type subcontracts having a total potential value in excess of $500,000 and (2) the cumulative value of all their service subcontracts under the proposed prime contract in excess of 10 percent of the prime contract's total potential value, provide as part of their proposals the information identified in (a) through (c) of this provision.”  Therefore, the offeror shall include the Total Compensation Plan from all service subcontractors that meet the requirements in L.9 (d), as part of the prime offerors proposed Total Compensation Plan, as also indicated in A40 in the Draft questions and answers posted on April 14, 2006.  The prime offeror’s total compensation plan shall also include a summary comparison chart of the prime and any subcontractors compensation and benefit features, in accordance with L.12.B., Subfactor 2- Management Plan and Organizational Structure, Personnel Management.
Q3.
In order to protect an offerors proprietary information, would the Government consider an alternate approach with respect to requiring subcontractors consent to the release of past performance information by the Government to the prime contractor? 
 
We recommend that Section L.12.D.3 be changed to read, along with written consent of proposed subcontractors to allow NASA to discuss the subcontractors past performance with the offeror.  Should the proposed subcontractors not submit consent, the Government will only discuss present/past performance information directly with the prospective subcontractor or teaming partner that is being reviewed.  If there is a problem with the proposed subcontractors or teaming partners present/past performance, the Offeror can be notified of a problem but no details may be discussed without the subcontractors/teaming partners permission.


A3.  In the event the Government conducts discussions and a subcontractor’s past performance is at issue, without the consent the Government might not be able to hold meaningful discussions with the offeror (prime) about the issue.  Therefore, the RFP will not be revised.
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