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QUESTION 1: Under Phase 1 of the project an OPC server was to be installed. The unit 

is not yet in place, do we have to supply the server on phase two?
ANSWER:   The Government cannot presently determine whether the Phase I OPC server will be in place when the contract contemplated by this solicitation is awarded.  For purposes of offer preparation, all offerors shall base their proposals on the assumption that all control equipment associated with Phase I is not available, and that the offeror is required to provide the Phase I OPC server and all equipment necessary for Phase II control work and include KCCS connectivity, graphical interfaces to the OPC server and KCCS and the Operator Workstation.  As additional information, Questions 18 and 26 from the previous competition for the Phase I portion of the work pertain to the options involving the OPC server; another acceptable option for the Citect interface is a field server.  Offerors shall clearly identify which solution they are proposing for the interface as a part of  their technical proposal.  
QUESTION 2: If the OPC server is being installed under Phase 1 then what is the make 

and model number of the unit?
ANSWER:   The OPC server has not yet been installed under Phase 1.  No make and model number is available.
QUESTION 3: WiIl the OPC server be installed when Phase 2 is started?

ANSWER:   Refer to the Answer to Question 1 above.    
QUESTION 4: Re: Temporary A/C Systems, size clarification.  Plan sheet M-26 Note 2 states components for temporary A/C package shall be (min.) one 110 ton air cooled chiller, two, AHU capable of delivering 20,000 CFM @ of 55 degree air using 100% outside air and one 500KW diesel generator.  In my phone conversation with Mr. Guy Griese of Carrier Portable Systems, I was informed that this info was incorrect and the size should be one 200 ton chiller and two 120 ton VFB AHU’s.  Please clarify.
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ANSWER:   At Paragraph 6.A of this amendment, Drawing sheet M-26, TEMPORARY AIR HANDLING UNIT PACKAGE, note 2 is changed.  The note now reads  "The components shall be (min) one 210 ton nominal air cooled chiller with power cable, two air handling units capable of delivering a total of 31,000 cfm of 55 degree air using 100% outside air against the static pressure measured by the Contractors T&B firm, heating coil on one of the three SA outlets of each air handler, capable of delivering 80 degree air using 100% outside air, one circulating pump with power cable, one 500 KW diesel generator, one 1000 gallon diesel fuel holding tank with secondary containment, 700 LF of insulated flexible 20" diameter duct, all necessary interconnecting chilled water hoses and power cables and connecting fittings."
