Answer to Question on RFU.4038

Q:
Section 16286, Page 5, 2.2.2 Switchgear Power Circuit Breakers starting with the last sentence:

“The interrupting capacity of each circuit breaker shall be…but not less than 50,000 Amperes.”

From the existing one-line which was reviewed last year with Sverdrup, the existing breakers are non-fused. Also, the impedance of the transformer was raised to 8% to bring the SCA down to 21,000. This would allow for a 42,000 Ampere rating.

New one-line calls for breakers with current limiting fuses which will change the type of breakers required, which will change the dimensions of the switchgear.

Since standard breakers today meet the 42,000 Ampere rating, are current limiting fuses required? Is 50,000 Ampere rating on the breakers required?
A.
Yes current limiting fuses are required and yes 50,000-Ampere rating on the breakers is required as stated within the specification and drawings.
